Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työvuoroja putkessa

Hei! Kysymykseni liittyy jaksotyöhön. kvtessissa mainitaan että työvuoroja saa olla enintään 7 putkeen. Keskustelua aiheuttaa meillä täällä se miten yövuorot luokitellaan Itselläni on 7 työvuoroa putkeen joista viimeinen on yövuoro joka siis menee 8 päivän puolelle. Katsotaanko tuo että on 7 työvuoroa vai 8 työpäivää Alla kooste miten vuorot menevät Pe-Ma: vapaa Tiistai: ilta Keskiviikko : aamu Torstai ilta Pe: yö La: yö Su: yö Ma: yö Ti: - Keskiviikko: vapaa To:ilta Pe: aamu La-su: vapaa Eli töitä on tiistai illasta seuraavan viikon tiistai-aamuun eli 7 työvuoroa vai kuinka?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 4 vuotta sitten
Hämmentynyt
Kysytty

KVTESin teksti jaksotyön peräkkäisistä työvuoroista on tämä "Työvuoroja saa työvuoroluettelon mukaan teettää peräkkäin enintään seitsemän." (III luku 9 § 1 mom.). Pykälän soveltamisohjeessa KT:n Yleiskirjeen 10/2014 liitteessä 2 vielä selvennetään "Vaikka vuorokautista ja viikoittaista työaikaa ei jaksotyössä ole määritelty, tarkoitus on toiminnan luonne huomioon ottaen pyrkiä suunnittelemaan työaika siten, ettei siitä aiheudu työntekijöille liiallista kuormitusta. Peräkkäisten työvuorojen lukumäärä on rajattu uusissa määräyksissä enintään seitsemäksi. Työvuoroja pidetään peräkkäisinä, mikäli edellisen päättymisen ja seuraavan alkamisen väliin ei jää vähintään 24 tunnin keskeytymätöntä vapaa-aikaa." Silloin kun syntyy epäilyksiä KVTESin määräyksistä, on syytä tarkistaa tulkinta luottamusmieheltä. Hän yleensä tietää.
Emma
Vastattu