Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Virkavapaan järjestelyt

Olen kunnalla toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa. Työkokemusta yli 15v ja lomat ansaittu siis täytenä. Miten lomien ja lomarahojen osalta olisi järkevintä toimia, mikäli hakisin virkavapaata liki vuodeksi (tammi-jouluk)? Tarkoitus kokeilla muuta työtä eri työnantajalla, mutta nyt mietin meneekö sitten sekä tuleva että sitä seuraava kesä vähillä lomilla jos palaan vuoden jälkeen takaisin. Miten lomarahat, tai onko merkitystä jos virkavapaan hakee esim ensin 6kk?
aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Matami Mimmi
Kysytty 2 vuotta sitten
Matami Mimmi
Kun sinulla on pitämättömiä ansaittuja lomapäiviä harkinnanvaraisen palkattoman virkavapaan alkaessa, niin työnantaja ei jätä lomaa antamatta, vaan ikään kuin katkaisee virkavapaasi loman pituiseksi ajaksi ja maksaa lomapalkkaa sen ajan. Voit myös yrittää sopia lomapäivien säästämisestä ajalle, jolloin olet taas töissä. Virkavapaasi ajalta ei paljon kerry lomaa. Katso se Kvtes:n vuosilomaluvun työssäolon veroista aikaa koskevan pykälän viimeisestä kohdasta. Lue lisää täältä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kappaleet Vuosiloman myöntäminen henkilön ollessa pitkällä työ- tai virkavapaalla ja Vuosiloman säästämisestä sopiminen ja Vuosiloman sopiminen pidettäväksi lomakauden (2.5.–30.9.) ulkopuolella
hele
Vastattu 2 vuotta sitten
hele