Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ylityökorvaus aikana

Yleistyöaika, 38h45min/vko, päivittäinen työaika 7h45min. Viikolla muut työpäivät normaalin pituisia, mutta yksi päivä klo 5.30-22.30. Paljonko tästä tulee aikana korvausta?
aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
Hanne
Kysytty 2 vuotta sitten
Hanne
Päässä laskien vuorokautista ylityötä oli 9 tuntia, josta ylityökorvaus on 17 h, ja viikoittaista ylityötä 15 min, josta korvaus 22,5 min silloin, jos työajan tasoittumisjakso oli 1 viikko ja ylityö oli työnantajan määräämää ja vahvistetussa työvuorolistassa oli kaikkina päivinä 7 h 45 min. Lue KVTES:n III luvun 14 § 1 mom. ja 16 § 1 mom. ja tarkista laskuni.
päässälakija
Vastattu 2 vuotta sitten
päässälakija

Heti kun painoin Lähetä-nappia, huomasin, että jos olit töissä 5.30-22.30, on siinä välissä varmaankin ollut ainakin yksi ruokailutauko, jolloin vuorokautinen ylityö on vähemmän kuin 9 tuntia. Jos ruokailutaukoa oli puoli tuntia, niin ylityökorvaus oli päässä laskien 16 h.
päässälaskija
Vastattu 2 vuotta sitten
päässälaskija