Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Sairaslomalla irtisanoutuminen

Hei! Olen vakituisessa työsuhteessa ja ollut alle 5 v. Olen ollut ssiraslomalla marraskuusta 2018. Sairaslomani jatkuu helmikuun loppuun. Jos irtisanon itseni helmikuun puolessa välissä niin, että työsuhteeni päättyy helmikuun loppuun, niin täyttyykö irtisanomisaikani normaalisti sairaslomalla ja kertyneet lomat maksetaan silloin rahana?
aihealueelle Muu aihe 3 viikkoa sitten
Tuire
Kysytty 3 viikkoa sitten
Tuire
Irtisanomisaika kuluu sairauslomallakin. Irtisanomisilmoituksen pitää olla työnantajalla viimeistään 14.2. (KVTES VIII luku 5 § 3 mom.). Silloin noudatat irtisanomisaikaa ja saat myös lomarahan lomakorvaukseen. Ennen vappua työnantaja voi yksipuolisesti määrätä vain viime vuoden pitämättömien lomien ajankohdan. Työnantajan on ilmoitettava ajankohdasta kuukautta ennen loman alkua tai jos se ei ole mahdollista niin viimeistään 2 viikkoa ennen. Sairauslomasi myös estää tässä tapauksessa sen, että sinut määrättäisiin vuosilomalle kesken palkallisen sairausloman, jonka päättyminen on työnantajan tiedossa.
Satu
Vastattu 2 viikkoa sitten
Satu