Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lastentarhanopettajien VES-päivä

Hei, vakituinen työsuhteeni lastentarhanopettajana alkoi 1.8.2018. Työnantaja on määritellyt VES-päivien ansaintajaksoksi 1.1.2018-31.12.2018. Pidin joulukuussa kaksi ansaitsemaani VES-päivää (elo-marras ajalta). Olen jäämässä äitiyslomalle maaliskuussa ja haluaisin pitää yhden VES-päivän (joulu-tammikuulta ansaittu) ennen sitä. Onko kuitenkin niin, että joulukuussa 2018 tienattu ”puolikas” VES-päivä menee hukkaan, koska vuosi on vaihtunut ja ansaintakausi alkanut alusta?? Eli en pysty pitämään VES-päivää ennen äitiyslomaani? Kertyykö VES-päiviä äitiysloman ajalta ?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 kuukautta sitten
Mimmi
Kysytty 6 kuukautta sitten
Mimmi
Koska ylimäärässä vapaapäiviä voi saada enintään 5 vuodessa, niin ei sinulta jäänyt joulukuussa puolikasta saamatta, sillä 5 kuukauden osuus pyöristyy kahdeksi. (5*5/12=2,0833). Ves-päiviä pystyy pitämään sitä mukaa kuin ne on ansaittu, joten saat ennen äitiyslomaa yhden. KVTES liite 5 kertoo tarkemmin tai päiväkodinjohtaja.
laskija
Vastattu 6 kuukautta sitten
laskija

En ole tuollaisesta pyöristämisestä kyllä kuullutkaan. Ja päiväkodinjohtajalta kysyin asiasta mutta hän sanoi että kalenterivuoden mukaan määräytyy VES-päivät ja ansaintajakso alkaa alusta 1.1. Eli jäin käsitykseen että en saa VES-päivää pitää. Ja KVTES kävin lukemassa mutta en sieltä kyllä selkeästi ymmärtänyt miten tämä menee.
Mimmi
Vastattu 6 kuukautta sitten
Mimmi

OAJ:n netti neuvoo näin: "Mikäli palvelussuhde ei ole kestänyt koko vuotta tai virantoimitus/työssäolo on ollut keskeytyneenä kyseisenä vuonna, annetaan yksi ylimääräinen vapaapäivä kutakin sellaista kahta lomanmääräytymiskuukautta kohti, johon sisältyy vähintään 14 työssäolo- tai vuosilomapäivää. Ylimääräisiä vapaapäiviä on kuitenkin vuodessa vain viisi." Mun mielestä tämän mukaan sinulle tuli vain kaksi vapaapäivää viime vuonna. Toisaalta KVTES:n mukaan työnantajan tulee huolehtia siitä, että kaikki ylimääräiset vapaapäivät tulevat annetuksi. Jos koet, että päiväkodinjohtaja on väärässä, niin kysy neuvoa OAJ:sta tai ota selvää kenen puoleen sinun pitää kunnassa kääntyä seuraavaksi.
nimimerkki
Vastattu 6 kuukautta sitten
nimimerkki