Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Virkavapaa + loma

Moi, Voiko virkavapaata ja lomaa yhdistää, jos on lomia jäljellä? Esim. voiko olla to-pe virkavapaalla ja ma lomalla. Lasketaanko tässä tapauksessa myös la tai/ja su virkavapaaksi?
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Lauri
Kysytty vuosi sitten
Lauri
Jos sinulla on la ja su vapaapäiviä, ja haet palkatonta virkavapaata to-pe, niin työnantaja ei voi edellyttää sinun hakevan virkavapaata edes lauantaiksi saati la-su. (katso tarkemmin KVTES:n V luvun 11 §:n 3 momentin soveltamisohje). Jos et saa maanantaiksi lomapäivää, niin silloin lauantain ja sunnuntain palkka voi mennä tai sitten ei - riippuu em. pykälässä mainituista paikallisista harkinnanvaraisten virka- ja työvapaisen hakemista ja myöntämistä koskevista perusteista.
Kati
Vastattu vuosi sitten
Kati