Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

palaverit vapaapäivänä

Jostain syystä esimies ajoittaa palaveri - ja tapaamisajat työntekijän vapaapäiviin ja vuosilomiin. Jos niitä saa siirrettyä työpäivälle, niin noin 30 min - 1 tunti ennen esimies peruu. Työpäivinä esimies sulkeutuu koppiinsa, ei vastaa puhelimeen, eikä tekstiviestiin. Kiireellisiä asioita on jouduttu hoitamaan hänen oman esimiehensä kautta.
aihealueelle Muu aihe 2 viikkoa sitten
hämmentynyt
Kysytty 2 viikkoa sitten
hämmentynyt
Palaveritkin ovat työaikaa. Miksi te suostutte tekemään töitä eli menemään palavereihin vapaa-ajalla ja vissiin ihan korvauksettakin? Vai oletteko opettajia, joilla on ihan erilainen työaikajärjestelmä? Työvuorolistassa vahvistettuina vapaapäivinä tai vuosilomalla ei ole velvollisuutta olla työnantajan käytettävissä. Kertokaa se esimiehillenne, jotka kylläkin tietävätkin sen. Työajan määritelmä löytyy kvtessin työaikaluvun 4 §:stä.
ceci
Vastattu 2 viikkoa sitten
ceci

Ei opettajillakaan ole velvollisuutta osallistua vapaajaksollaan palavereihin tai tehdä työtä. Esimies on väärässä vaatiessa tällaista. Luottamusmies/pääluottamusmies asialle, jos esimiehelle ovat perusasiat jääneet epäselviksi. Ehdotan myös kertomaan esimiehen esimiehelle.
kertauskurssille
Vastattu eilen
kertauskurssille