Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

palaverit vapaapäivänä

Jostain syystä esimies ajoittaa palaveri - ja tapaamisajat työntekijän vapaapäiviin ja vuosilomiin. Jos niitä saa siirrettyä työpäivälle, niin noin 30 min - 1 tunti ennen esimies peruu. Työpäivinä esimies sulkeutuu koppiinsa, ei vastaa puhelimeen, eikä tekstiviestiin. Kiireellisiä asioita on jouduttu hoitamaan hänen oman esimiehensä kautta.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 3 vuotta sitten
hämmentynyt
Kysytty

Palaveritkin ovat työaikaa. Miksi te suostutte tekemään töitä eli menemään palavereihin vapaa-ajalla ja vissiin ihan korvauksettakin? Vai oletteko opettajia, joilla on ihan erilainen työaikajärjestelmä? Työvuorolistassa vahvistettuina vapaapäivinä tai vuosilomalla ei ole velvollisuutta olla työnantajan käytettävissä. Kertokaa se esimiehillenne, jotka kylläkin tietävätkin sen. Työajan määritelmä löytyy kvtessin työaikaluvun 4 §:stä.
ceci
Vastattu

Ei opettajillakaan ole velvollisuutta osallistua vapaajaksollaan palavereihin tai tehdä työtä. Esimies on väärässä vaatiessa tällaista. Luottamusmies/pääluottamusmies asialle, jos esimiehelle ovat perusasiat jääneet epäselviksi. Ehdotan myös kertomaan esimiehen esimiehelle.
kertauskurssille
Vastattu

Jopa on outo esimies. Valitettavasti ei ole ainoa. Kollegan esimies v a a t i i osallistumaan työajan jälkeen, omalla kustannuksella, ravintolailtoihin. Työ on ihan normaalia kunnan toimistohommaa, jossa ei ole asiakastapaamisia eikä edustamista. Pitää kuulemma yhteishenkeä yllä nämä. Lapsen hoidon järjestäminen illaksi ei saa olla este. Luulin tällaisia esimiehiä olevan vain pienissä ja jymähtäneissä perheyrityksissä. Yllättäen on sitten joissain kunnissakin näitä.
erikoisia vaatimuksia
Vastattu