Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Miten osa-aikainen työ kerryttää lomaoikeutta?

Hei! Miten osa-aikaisen työhistoria kerryttää lomaoikeutta siihen 38 päivään? Miten työpäivä lasketaan, jos se sijoituu esim kl 18-02 - yhdeksi vai kahdeksi? Vai sovelletaanko suoraan jotakin tuntimäärää viikossa?
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
osa-aikainen
Kysytty vuosi sitten
osa-aikainen
Loman pituuteen vaikuttaa se, kuinka monta vuotta on kertynyt työkokemuslisään oikeuttavaa aikaa. Se voi olla osa-aikatyötäkin ja myös virka- työvapaat lasketaan mukaan. Kaikki kelpaa paitsi luvattomat poissaolot ja lakossa oloaika. 38 päivän taulukon mukaisen loman saa sinä vuonna, kun työkokemuslisäaikaa on kertynyt 15 vuotta 31.3. mennessä (https://aijaa.com/XpDGcx). Vuosilomapäiviä lomanmääräytymisvuonna kertyy kaikilta niiltä kuukausilta, joissa on vähintään 14 työpäivää tai 35 työtuntia - siis jompi kumpi.
Kati
Vastattu vuosi sitten
Kati