Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Tutustu sisarsivustoomme!

Kvtes.fi-palveluun on lähetetty yli 1600 kysymystä, joista lähes kaikkiin on vastattu! Nyt laajennamme formaatin kasvatuksellisiin kysymyksiin uudessa Vanhemmille.fi palvelussa. Formaatti on tästä palvelusta tuttu! Mikäli haluat keskustella kasvatuksesta muiden vanhempien kanssa, tule mukaan!

Vanhemmille.fi

Osittaisen hoitovapaan työaika

Hei, viikkotyöaikani on 38,15min. Olen jäämässä osittaiselle hoitovapaalle ja teen 4 päiväistä viikkoa. 80% työaika on hiukan yli 30h. Joudunko siis tekemään yli 30h viikossa enkä saa Kelasta hoitorahaa vai onko työaikani tuo tasan 30h/vko ja teen yhtenä päivänä vajaan työpäivän?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 viikkoa sitten
Minna K
Kysytty 6 viikkoa sitten
Minna K
Sovi työnantajan kanssa osa-aikatyön päivittäiset tuntimäärät ja prosentti täsmällisesti ja sellaiseksi, että se kelpaa Kelalle. (https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/kvtes/perhevapaat). Jos teet 4 päivänä 30 h/vk ja saman pituiset työpäivät, niin ne on 7,5 h/päivä ja osa-aikaprosentti 38 h 15 min työajalla on 30/38,25=0,7843=78,43 %
reija
Vastattu 6 viikkoa sitten
reija