Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

loman muuttaminen rahaksi

Minulla on sairasloman vuoksi pitämättömiä lomia paljon. Olisin halunnut pitää ne yhtäjaksoisesti pois keväällä mutta työnantaja ei anna näin tehdä. Lomaa saisin kuulemma pitää ehkä marras-joulukuussa tai muina hiljaisina aikoina noin viikon kerrallaan silloin kun muut eivät ole lomalla. En haluaisi näin. Voisin ottaa lomat rahana mikäli se on mahdollista. Onnistuuko se, tietääkö joku?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
lumihelmi
Kysytty

KVTES: n vuosilomaluvun 11 §:ssä on määräykset vuosiloman siirtämisestä ja siitä, milloin vuosiloman antamisen sijasta maksetaan vuosilomakorvaus työsuhteen aikana. Jos sairauslomasi ei ollut tarpeeksi pitkä, et saa lomakorvausta vaan vuosiloman. Kesäloma ja talviloma annetaan yhdenjaksoisina, ellei työn käynnissä pitämiseksi ole välttämätöntä jakaa sitä osaa kesälomasta, joka ylittää 10 vuosilomapäivää, pidettäväksi lomakaudella yhdessä tai useammassa osassa. Näin määrätään KVTES vuosilomaluvun 7 § 4 momentissa. Tätä määräystä työnantajan on noudatettava myös siirretyn loman osalta. Katso KT Kuntatyönantajien ohje https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kohdasta Vuosiloman siirtäminen.
k
Vastattu