Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osasairauspäivära

Hei, olen Kelan myöntämällä osasairauspäivärahalla. Töissä 60% ja poissa 40%. Töissä kolme päivää ja poissa kaksi päivää / viikko. Onko mahdollista pitää vuosilomaa kolme päivää?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 3 vuotta sitten
Minna
Kysytty

Kannattaa pyytää kolmen päivän lomaa ja jos loma annetaankin sitten koko viikoksi, niin pitää pyytää näyttämään, mihin KVTES:n pykälään se perustuu. Jos silloin saa nähtäväkseen KVTES:n vuosilomaluvun 6 §:n 3 momentin, niin sitten ei taida voida muuta kuin tyytyä kohtaloonsa tai kysyä luottamusmiehen kantaa asiaan. Siinä pykälässä lukee näin: Mikäli säännölliseen työaikaan kuuluvia työpäiviä on keskimäärin vähemmän tai enemmän kuin 5 kalenteriviikossa, vuosiloma-aikaan sisällytetään työ- ja vapaapäiviä samassa suhteessa kuin niitä muutoinkin on ja vuosilomapäivät kuluvat vuosiloma-aikana seuraavasti: 1) Täydellä kalenteriviikolla on 5 vuosilomapäivää.  2) Vajaalla kalenteriviikolla vuosilomapäiviä ovat vuosiloma-aikaan sisältyvät arkipäivät paitsi lauantai. Mikäli vuosiloma-aikaan sisältyvä lauantai tai sunnuntai tai molemmat olisivat olleet työpäiviä, ovat nekin vuosilomapäiviä. Vuosilomapäiviä voi kuitenkin vajaalla kalenteriviikolla olla enintään 4.
Tiia
Vastattu