Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Tutustu sisarsivustoomme!

Kvtes.fi-palveluun on lähetetty yli 1600 kysymystä, joista lähes kaikkiin on vastattu! Nyt laajennamme formaatin kasvatuksellisiin kysymyksiin uudessa Vanhemmille.fi palvelussa. Formaatti on tästä palvelusta tuttu! Mikäli haluat keskustella kasvatuksesta muiden vanhempien kanssa, tule mukaan!

Vanhemmille.fi

Palkaton työloma vs. lyhennetty työaika

Moi, Kannattaako olla mielummin kaksi listaa 50% työajalla vai kaksi viikkoa palkattomalla työlomalla? Vai onko tällä käytännössä mitään merkitystä? Miten palkaton loma lasketaan jos siihen sattuu pyhäpäivä? Esimerkiksi Juhannusviikolla jos pidän normaaleja lomapäiviä niin se kuluttaa 4pv, mutta jos olen palkattomalla niin menetänkö viiden päivän palkan? Kiitos! Laura
aihealueelle Lomat ja vapaat 3 viikkoa sitten
Laura
Kysytty 3 viikkoa sitten
Laura
Riippuu työnantajasta saatko jompaa kumpaa vai et, koska kyseessä on harkinnanvarainen työvapaa eli sellainen, johon sinulla ei ole lain tai työehtosopimuksen mukaan subjektiivista oikeutta kuten esim. perhevapaisiin. Sinun pitää kysellä esimieheltä mahdollisuuksista. Se miten monta päivää juhannusviikolla joutuu olemaan palkattomalla, jos haluaa olla koko viikon poissa, riippuu paikallisista harkinnanvaraisten virka- ja työvapaiden myöntämisperiaatteista. Jossain kunnassa selviää 4 kalenteripäivän palkan menetyksellä, jossain toisessa voi mennä jopa 7 päivän palkka. Lisäksi voi olla sellainenkin sääntö, että ensin pitää käyttää lomapäivänsä ennen kuin saa harkinnanvaraista. Ota siis selvää paikallisista käytännöistä.
R
Vastattu 3 viikkoa sitten
R