Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työtodistuksesta puuttui tehty tuntimäärä.

Aloitin uudessa työpaikassa työt. Uudessa työssä tein sellaista työtä josta minulla oli aikasempaa työkokemusta viiden vuodan ajalta. Työnantaja ei suostunut ottamaan työkokemusvuosia huomioon sillä työtodistuksesta puuttui tarkka tuntimäärä tehdystä työstä. Todistuksessa luki vain aika jolloin olin ollut töissä ja työtehtävät. Tehtyjen työtuntien määrää oli vaikea sanoa sillä tein vaihtelevasti töitä yhdistykselle, jonakin päivänä enemmän kuin toisena. Pystyykö työntantaja pelkästään tämän perusteella eväämään työkokemuksen kokonaan?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 4 vuotta sitten
Anne
Kysytty

Kysy esimieheltä, miksi palvelusaikaa ei ole hyväksytty työkokemuslisään oikeuttavaksi ajaksi ja auttaisiko se, jos saisit edelliseltä työnantajalta uuden työtodistuksen, jossa näkyisi tarkempi tehtäväkuvaus ja keskimääräinen työtuntimäärä/viikko tai osa-aikaprosentti. Työkokemuslisään oikeuttavasta ajasta on määräys KVTES:n II luvun 12 §:ssä. KVTES-palkkausjärjestelmäoppaassa sitä on selitetty mm. näin (huomaa kaksi viimeistä lausetta) :

  • Uuden työntekijän muun työnantajan palvelusaika hyväksytään työkokemuslisään oikeuttavaksi ajaksi, mikäli muun työnantajan palveluksesta on olennaista hyötyä uuden työnantajan tehtävissä.

Olennaisella hyödyllä tarkoitetaan tässä muun työnantajan palveluksessa saavutettua työkokemusta ja kertynyttä ammattitaitoa ja osaamista. Huomiota kiinnitetään erityisesti siihen, onko aiemmissa tehtävissä saavutettu sellaista ammattitaitoa ja/tai työkokemusta, josta on olen naista hyötyä nykyisissä tehtävissä. Ratkaisu tehdään tapauskohtaisesti vertaamalla työntekijän aiempia ja nykyisiä tehtäviä toisiinsa kokonaisvaltaisesti.

Sopimusmääräyksen mukaan samasta ammattialasta katsotaan aina olevan olennaista hyötyä. Ammattialalla tarkoitetaan tehtäväkenttää ja/tai toimintapiiriä, jonka tietty ammatti tai ammatit kattavat. Tehtävänimike ei välttämättä kerro, onko kyseessä sama ammattiala. Usein joudutaan tarkastelemaan myös tehtäväsisältöjä asian selvittämiseksi. Muun työnantajankaan osalta ei edellytetä päätoimisuutta.Olennaista hyötyä harkittaessa työajalla ja palvelussuhteen kestolla voi olla merkitystä. (https://www.kt.fi/publications/2013-001)

Latte
Vastattu