Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kertakorvaus

Tein hoitovapaan ajalla yhden työpäivän syyskuussa 2018, mutta en tiennyt, että minun olisi pitänyt keskeyttää hoitovapaa tuon yhden työpäivän ajaksi. Enkö nyt olekaan oikeutettu kertakorvaukseen? 
aihealueelle Palkka 4 kuukautta sitten
Pia
Kysytty 4 kuukautta sitten
Pia
Hoitovapaalla saa tehdä työtä keskeyttämättä hoitovapaataan. Työnteko ei kuitenkaan voi olla sellaista, että sen takia pitää tehdä muutoksia lapsen hoitojärjestelyihin esim. niin, että lapsi viedään päiväkotiin hoitoon, koska hoitovapaa on myönnetty lapsen hoitamista varten.   Keikkatyön työnantaja ei voi jättää palkka maksamatta edes silloin, kun keikkalainen on hoitovapaalla. Soita ja kysy palkkasi perään tai ota yhteyttä luottamusmieheen.   Jos teit keikan omalle kunnalliselle työnantajallesi, niin sinulle maksetaan siitä päiväpalkan mukaan. Siitä on määräys Kvtes:n II luvun 19 §:ssä.
Kati
Vastattu 4 kuukautta sitten
Kati