Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palvelusvuosilisä

Olen aloittanut toimistotyöt joulukuussa uudessa paikassa. Olen ollut yhtäjaksoisesti töissä lähes 27,5 vuotta. Näistä kunnallisella puolella n. 18 vuotta, loputkin työvuodet ovat olleet toimistotöitä, eli niistä kaikista työvuosista on hyötyä tässä uudessa työssä. Kuuluuko minulle se 8 % palvelusvuosilisä?      
aihealueelle Työaika vuosi sitten
Santzi
Kysytty vuosi sitten
Santzi
Sinun pitää esittää työtodistukset entisistä palvelusuhteistasi nykyiselle työnantajalle. Jos nykyinen työnantaja katsoo, että ne ovat olleet saman ammattialan tehtäviä tai että niistä on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissäsi, niin silloin palvelusvuodet kartuttavat työkokemuslisävuosia ja saat 10 vuoden perusteella 8 % työkokemuslisän. Lue työkokemuslisästä kvtessin II luvun 12 pykälästä. 
Kati
Vastattu vuosi sitten
Kati