Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ikälisistä

Onko työehtosopimuiksen mukaista evätä kokemuslisä jos aikaisemmin on toiminut toisen kunnan palveluksessa lähihoitajana pitkälle demenroituneiden vanhusten parissa.ja nyt on työskentelee päiväkodissa lastenhoitajana? 
aihealueelle Palkka vuosi sitten
Arto  Karioja
Kysytty vuosi sitten
Arto Karioja
Työkokemuslisää kartuttaa muun työnantajan palveluksessa hankittu työkokemus, jos siitä on olennaista hyötyä nykyisessä tehtävässä. Samasta ammattialasta katsotaan aina olevan olennaista hyötyä (KVTES 2. luku 12 §). Nykyinen työnantajasi on harkinnut, että vanhusten hoito ja lasten hoito päiväkodissa eivät ole joko saman ammattialan tehtäviä tai vanhusten hoidosta ei ole olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissäsi. Pyydä esimiestä selittämään.    Jos esimiehen selitys ei vakuuta, kysy luottamusmieheltä, onko työnantaja noudattanut samankaltaisissa tapauksissa yhtenäistä käytäntöä eli onko sinua kohdeltu samoin kuin muita vastaavassa tilanteessa olleita.
ab
Vastattu vuosi sitten
ab

työnantajan päätöksellä ei esim. samassa työssä, samalla työnantajalla kerry "päivääkään". Pelkkää mielivaltaa, jolla pyritään säästämään palkkakuluissa. Valitettavasti tällainen oikeus mielivaltaan on annettu KVTESissä. Otan osaa.
mielivaltaa
Vastattu vuosi sitten
mielivaltaa