Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palvelusajan kertymisen laskeminen

Palvelusajan kertymää laskettaessa: lasketaanko ns. päivä päivästä, eli jos työsuhde ollut 6kk (1.1. - 30.6. ei karkausvuosi) niin tuleeko siitä kertymään lisää 181 pvä (=ko. ajanjakson kalenteripäivien lukumäärä) vai jotain muuta? Syy miksi kysyn on: kuntatyönantajan mukaan minulle tulee 15v. täyteen 8/2019, mutta ollessani yksityisen terv.huoltoalan TESin alla, siellä työnantajan laskemana minulle tullut 15v. täyteen jo 8/2017. Ja samat työtodistukset ollut molemmilla esillä. Nykyinen kuntatyönantajani on kertymässä huomioinut yksityisellä sektorilla työskentelynikin. Melkoinen ero, ja sen vuoksi tässä nyt kyselen, että voisin itse laskea työtodistuksistani kertyneen palvelusaikani (ja saisin tietooni myös vuosilomieni määrän). 
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 4 vuotta sitten
Hanni Hilarto
Kysytty

Kahden vuoden eroa työnantajien laskuissa ei selitä muu kuin se, että nykyinen kuntatyönantaja ei ole hyväksynyt kaikkia aikaisempia palvelusaikoja työkokemuslisään oikeuttavaksi ajaksi tai on tapahtunut joku erehdys niitä kirjattaessa.   Karkausvuonna ajanjaksolla 1.1.-30.6. on alkamis- ja päättymispäivät mukaan laskettuna 182 kalenteripäivää ja muina vuosina 181.   Jos osaat käyttää Exceliä, niin laske palvelusajat sillä. Muuten laske esim. tällä https://www.laskurini.fi/hyoty/paivalaskuri kaikkien työsuhteiden päivät ja sitten lisää niiden summan ensimmäisen työsuhteen alkamispäivään esim. tällä https://www.calkoo.com/fi/paivalaskuri-lisaa-tai-vahenna
Orvokki
Vastattu