Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Koeaika 6 kk:tta käytön ehdot

Hei, työsopimuslaki sanoo 4 §:ssä, että koeaika voi olla enintään 6 kk:tta. Tein työnantajana lähes puolentoista vuoden määräaikaisen työsopimuksen, johon asetin 6 kk:n koeajan ko. lain kohtaan perustuen. Nyt kuitenkin joudun purkamaan määräaikaisen työsuhteen koeaikana työntekijän työtehtävään soveltumattomuuden takia. Hänen kanssaan on käyty huomattavan monta kertaa läpi työaikojen noudattamista ja työtehtävän suorittamista ja näistä huolimatta asiat eivät suju ja joudun esimiehenä katsomaan koko ajan työntekijän perään, opastamaan oikeanlaiseen työntekoon jne. Eli perusteita purkuun on.  Mutta jäin nyt miettimään, että onko tuo työsopimukseen asettamani 6 kk:n koeaika laillinen. Laissa ei ole kohdennettu erikseen mitään ehtoja ko. ajan käyttöön, mutta v. 2015 julkaistussa KT Kuntatyönantajan julkaisussa " Kunnallisen esimiehen työsuhdeopas" 6 kk:n koeajasta lukee, että se voi olla, jos työnantaja on järjestänyt työntekijälle erityisen, yhdenjaksoisesti yli neljä kuukautta kestävän työhön liittyvän koulutuksen. Koulutuksella tarkoitetaan tavanomaista työhönperehdyttämistä vaativampaa teoreettisten tai käytännön tietojen opastamista työntekijälle.    Mikä on laillisesti oikein?
aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
Sanna Esimies
Kysytty vuosi sitten
Sanna Esimies
Koeajan pituus on muuttunut työsuhdeoppaan ilmestymisen jälkeen. Se on enintään 6 kk ja alle vuoden pituisissa määräaikaisissa palvelussuhteissa enintään puolet palvelussuhteen kestosta. 
Kepa
Vastattu vuosi sitten
Kepa

Kiitos paljon! Tuohon päädyimme itsekin, kun tuon oppaan jälkeen tuotetuissa materiaaleissa puhutaan vaan 6 kk:n ajasta. Tuli kuitenkin olo, että asiaa tulee varmennella.
Sanna Esimies
Vastattu vuosi sitten
Sanna Esimies

miksi et kysy esimiesten edustajalta: Hr-neuvonnasta? Epäilyttääkö oma ammattitaito vai oletko suhmuroimassa jotain ihan isseksesi? Työntekijälläkin on oikeuksia.

oh hoh
Vastattu 8 kuukautta sitten
oh hoh