Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kokemuslisän ja vuosilomaoikeuden siirtyminen

Olen ollut pitkään työssä julkisella puolella. Mikäli vaihdan kuntatyönantajaa, niin säilyykö minulla oikeus kertyneisiin kokemuslisiin ja vuosilomiin? Kun työhaastatteluissa puhutaan tehtävän palkkauksesta, niin tarkoitetaanko sillä yleensä tehtävästä saatavaa palkkaa, jonka päälle maksetaan vielä kokemuslisä? 

- Juplis

aihealueelle Palkka vuosi sitten
Maarit
Kysytty vuosi sitten
Maarit

Muiden työnantajien töissä kertyneet palvelusajat kelpaavat uudelle työnantajalle työkokemuslisää ja vuosiloman pituutta kartuttavaksi ajaksi, jos ne ovat samalta ammattialalta tai jos niistä on olennaista hyötyä uusissa tehtävissä. Sama ammattiala ja olennainen hyöty voi olla jonkin verran erilainen eri kunnissa. Työkokemuslisästä KVTES II luku 12 §.

 

Tehtävän palkkaus voi tarkoittaa tehtävän vaativuuden mukaista tehtäväkohtaista palkkaa, johon ei kuulu työkokemuslisä, tai peruspalkkaa, joka on palkkahinnoittelukohdan mukainen tehtäväkohtainen vähimmäispalkka (KVTES liitteet 1-8). 

 

Katsaus kunnallisiin palkkoihin https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/palkkaus

Tuija
Vastattu vuosi sitten
Tuija