Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työn sisältö

Voiko työnantaja määrätä kunnan ainoan 6 vuotta kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan nimikkeellä (sosionomi AMK) työskennelleen työntekijän tekemään lisäksi myös nuorisotyötä (mm. nuorisotalon valvonta) ym. kunnan töitä, vaikka työntekijällä ei ole näihin töihin koulutusta. Työnantaja perustelee määräyksen siten, että pienessä kunnassa "kaikki tekee kaikkea".

aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
Ritu
Kysytty 2 vuotta sitten
Ritu

Jos olet työntekijä, tehtävistäsi on sovittu työsopimuksella. Olet kuitenkin tarvittaessa velvollinen siirtymään muihin tehtäviin enintään kahdeksan viikon ajaksi. Työnantaja ei voi ilman suostumustasi siirtää sinua pysyvästi tehtäviin, jotka poikkeavat olennaisesti työsopimuksesi mukaisista tehtävistäsi, ellei työnantajalla ole samalla irtisanomisperustetta. Lue KVTES 1 luku 10 §. Ota yhteyttä luottamusmieheen

Tuija
Vastattu 2 vuotta sitten
Tuija

Lue työsopimuksesi ennen kuin kieltäydyt uusista tehtävistä. Ota selvää, koskeeko  "kaikki tekee kaikkea" kaikkia kunnan työntekijöitä ja viranhaltijoita ja onko siitä neuvoteltu henkilöstön edustajien kanssa tai edes tiedotettu. Ota selvää, ovatko työtehtäväsi työnantajan näkemyksen mukaan vähentyneet niin, että vaihtoehdot ovat irtisanominen tai tehtävien olennainen muutos, vai vähennetäänkö sinulta omia tehtäviä, jotta voit tehdä mainitsemiasi uusia. Ota selvää, miten lisätehtävät vaikuttavat tehtäväkohtaiseen palkkaan?

Lue tämä https://www.yhteenveto.fi/yhteenveto/artikkelit/2014/3/toissa-pitaa-joustaa_-mutta-missa-menee-raja ja jos olet liittynyt ammattiliittoon, ota yhteyttä luottamusmieheesi.

R
Vastattu 2 vuotta sitten
R