Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Etätyö ja virantoimitusmatka

Olen solminut kokoaikaisen etätyösopimuksen työnantajani kanssa ja työskentelen kotonani jatkuvasti. Aloitan aamuisin työskentelyn mobiilileimauksella, ja sähköpostien selvittelyllä. Sähköposti ym. virkaasioiden selvitelyn jälkeen joudun usein lähtemään kentälle tarkentaville kohdekäynneille. Kohdekäyntien jälkeen palaan kokoaikaiseen etätyöpaikkaani, eli kotiini laatimaan raportteja kohdekäynneistäni.  

Onko kyseessä viranhoitomatka, joka kokonaisuudessaan on työaikaa ja minulle kuuluu maksaa kilometrikorvaukset oman autoni käytöstä?

aihealueelle Matkat 2 vuotta sitten
PL
Kysytty 2 vuotta sitten
PL

Ihmettelen, jos ne eivät olisi virantoimitusmatkoja. Tee matkalaskut kunnan ohjeiden ja Kvtes:n liitteen 16 määräysten mukaan. Jos matkalaskuja ei makseta, niin käänny ensin esimiehesi puoleen. 

Hanki
Vastattu 2 vuotta sitten
Hanki