Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Virheellisesti maksettu palkka ja takaisinperintä

Olen tällä hetkellä kuntoutustuella, mutta minulla on edelleen olemassa vakitoimi työnantajalla. Pyysin marraskuussa virheellisesti useammalta vuodelta pidätetyistä epäpätevyysalennuksista laskelmat ja maksut. Esimieheni ilmoitti, että saan tammikuun aikana maksut tililleni, mutta summaa ei osannut kertoa.  Sainkin useamman erillisen tilisiirron näistä tammikuun aikana. Helmikuussa huomasin, että tililleni oli maksussa helmikuun palkka ja ilmoitin asiasta välittömästi työnantajalleni. Sain nyt kirjeen, jossa kerrotaan , että minulle on maksettu liikaa palkkaa ajalta 1.1.2019-28.2.2019, koska palkkajärjestelmästä on puuttunut poissaolotieto. Selvisi, että kuukausipalkkaa oli maksettu myös tammikuussa. Takaisinperinnän oletetaan olevan hoidettuna 28.3.2019 mennessä, minkä jälkeen se siirtyy perintätoimistolle. Takaisinperittävä summa on tämänhetkisiin tuloihini nähden kohtuuton jopa pienissä osissa maksettuna.  Toki helmikuun palkka on edelleen säästössä, koska  kyseessä oli virhe, johon osasin varautua. Tammikuussa maksetuilla erillä olen lyhentänyt kuntoutustuen aikana syntynyttä velkaa, koska oletukseni oli, että kyseessä on minulle kuuluvat maksut virheellisesti pidätetyistä epäpätevyysalennuksistae. Toisin sanoen tammikuun kuukausipalkka ei ole enää käytössäni. Millaisella aikataululla työnantajalla on oikeus odottaa liikaa maksettua palkkaa perittäväksi ja onko minulla oikeus siirtää perintää siihen saakka, kunnes palaan työhöni ja saan jälleen palkkatuloa? 

aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Harmitus
Kysytty 2 vuotta sitten
Harmitus

Hei! Tosi ikävä tilanne. Palkan takaisinmaksamisesta määrätään laissa kunnallisesta viranhaltijasta:

Katso: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030304#L11P56

Se paljonko palkasta saa periä takaisin on sovittavissa työnantajan kanssa. Kohtuullinen takaisinmaksuaika on esimerkiksi tämä kalenterivuosi.Työnantaja voi kuitenkin vaatia palkkaa takaisin nopeastikin jolloin sinulta voidaan periä valtaosa palkasta.

Katso: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070705#V45

"Määräajoin maksettavan palkan ulosmittauksessa velallisen suojaosuus (eli se mitä sinulta ei peritä) on velallisen itsensä osalta 19,90 euroa ja hänen elatuksensa varassa olevan puolison, oman lapsen ja puolison lapsen osalta 7,15 euroa päivässä seuraavaan palkan maksupäivään asti. Suojaosuus lasketaan kuukaudessa 30 päivältä."

Saman kokenut
Vastattu 2 vuotta sitten
Saman kokenut

Jos olet ammattiliiton jäsen, pyydä apua luottamusmieheltä. Hänen avullaan voi olla neuvoteltavissa riittävän pitkä takaisinmaksuaika sen takia, että virhe on työnantajan. Omin avuinkin neuvottelu voi onnistua mutta luottamusmiehen kanssa ehkä kuitenkin helpommin.

Virpi
Vastattu 2 vuotta sitten
Virpi