Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Auttakaa

Hei!

Määräaikainen työsopimus loppuisi 31.5 , mutta olen irtisanoutumassa nyt 15.3. Normaali palkanmaksupäivä on kuun viimeinen päivä. Työsopimus tehty elokuussa 2018

Pitämättömiä lomia 31 päivää

Mitä mulle pitäisi tulla viimeinen päivä rahaa ?

Palkka,lomakorvaukset , tuleeko lomarahat (jos irtisnomisajan olen "lomalla"

Auttakaa 

 

aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Heli Heininen
Kysytty vuosi sitten
Heli Heininen

JHL neuvoo, että määräaikaisen työsopimuksen voi irtisanoa vain, jos työntekijä ja työnantaja sopivat irtisanomismahdollisuudesta joko työsopimuksesta tai työsuhteen aikana. Eli tarkista työsopimuksesi. Jos siinä ei ole sovittu irtisanomisajasta, niin sovi työnantajan/esimiehesi kanssa irtisanomisajasta tai määräajan lyhentämisestä.

Samalla tarkista työsopimuksesta, mitä siinä on sovittu lopputilin ja lomakorvauksen maksamisajasta. Voi olla, että olet sopinut niiden maksamisesta vasta työsuhteen päättymisen jälkeisenä seuraavana normaalina palkanmaksupäivänä. 

Pitämättömiltä lomapäiviltä maksetaan lomakorvaus. Se lasketaan jakamalla kk-palkka luvulla 20,83 ja kertomalla tulos lomapäivien määrällä.

Lomaraha maksetaan lomakorvaukseen muulloin paitsi, jos työntekijä purkaa määräaikaisen työsopimuksen ilman lainmukaista syytä tai työsuhde puretaan tai purkautuu.

 

Lisa
Vastattu vuosi sitten
Lisa