Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työajan alkaminen

Kerran viikossa työpäivä päättyy toiseen toimipisteeseen. Onko paluumatka omalle työpaikalle asti työaikaa, vai päättyykö työaika tilapäiseen toimipisteeseen? Ei ole varsinaisesti mitään syytä mennä omalle työpaikalle, mutta se on kotimatkan varrella.

Sama toisinpäin aamulla, ajan varsinaisen työpaikan ohi, mutta aloitan työpäivän joskus toisesta toimipisteestä. Mistä työaika alkaa?

aihealueelle Työaika vuosi sitten
Kaisa
Kysytty vuosi sitten
Kaisa

Työaika alkaa aamulla vasta siellä toisessa toimipisteessä, ja työpäivä päättyy silloin kun lähdet sieltä kotiin. Jos sinun pitäisi poiketa aamulla vakinaisessa toimipisteessä hakemassa välineitä tms., niin silloin työpäivä alkaisi vakinaisessa toimipisteessä ja illalla vastaavasti päättyisi vakinaisessa toimipisteessä välineitä palautettaessa. Katso KVTES III luvun 4 §:n 2 mom.

Matkakustannukset työmatkasta aamulla asunnolta toiseen toimipisteeseen korvataan siltä osin kuin ne ovat suuremmat kuin asunnolta vakinaiseen toimipaikkaan ja illalla vastaavasti. Katso KVTES liite 16 2 §.

 

Auto
Vastattu vuosi sitten
Auto