Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työajan alkaminen

Kerran viikossa työpäivä päättyy toiseen toimipisteeseen. Onko paluumatka omalle työpaikalle asti työaikaa, vai päättyykö työaika tilapäiseen toimipisteeseen? Ei ole varsinaisesti mitään syytä mennä omalle työpaikalle, mutta se on kotimatkan varrella.

Sama toisinpäin aamulla, ajan varsinaisen työpaikan ohi, mutta aloitan työpäivän joskus toisesta toimipisteestä. Mistä työaika alkaa?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 4 vuotta sitten
Kaisa
Kysytty

Työaika alkaa aamulla vasta siellä toisessa toimipisteessä, ja työpäivä päättyy silloin kun lähdet sieltä kotiin. Jos sinun pitäisi poiketa aamulla vakinaisessa toimipisteessä hakemassa välineitä tms., niin silloin työpäivä alkaisi vakinaisessa toimipisteessä ja illalla vastaavasti päättyisi vakinaisessa toimipisteessä välineitä palautettaessa. Katso KVTES III luvun 4 §:n 2 mom.

Matkakustannukset työmatkasta aamulla asunnolta toiseen toimipisteeseen korvataan siltä osin kuin ne ovat suuremmat kuin asunnolta vakinaiseen toimipaikkaan ja illalla vastaavasti. Katso KVTES liite 16 2 §.

 

Auto
Vastattu