Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ylityö

Hei. Minulla on tänään työpäivä klo8-16.15. Tämän jälkeen vielä suunnittelukokous illalla 17-19 joka on siis työaikaa. Miten lasken paljon Minulle tulee ylitöitä tästä?

 

aihealueelle Työaika vuosi sitten
Nina
Kysytty vuosi sitten
Nina

Pitäisi tietää vähän enemmän esim.

  • onko yleistyöaika vai muu
  • oliko klo 8-16.15 aikana työaikaan sisältymätön ruokatauko
  • Oliko kokous ennalta tiedetty ja työvuoroluetteloon suunniteltu
  • mikä oli työvuoroluetteloon suunniteltu tuntimäärä ko. päivänä

 

Vuorokautinen ylityöraja on yleis- ja toimistotyöajassa 8 tuntia tai tätä korkeampi työvuoroluetteloon merkitty tuntimäärä, kuitenkin enintään 9 tuntia. Viikoittainen ylityöraja on 38 tuntia 45 minuuttia, jos tasoittumisjakso ei ole viikkoa pidempi.

 

Mun laskujen mukaan jos pidit ruokatauon, niin päivän tunnit oli 9 h 45 min. Jos päivä oli työvuorolistassa 9 h, niin yleistyöajassa vuorokautista ylityötä tuli 45 min.

https://www.jhl.fi/tyoelama/tyoehtosopimukset/kvtes/tyoaika-kunnissa/

Etta
Vastattu vuosi sitten
Etta