Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työajan jatkaminen, suunniteltua vai toteumaa

Päiväkodin työvuorolistan on merkitty "Tähtivuoro" joka tarkoittaa että sen tekijä tarvittaessa jatkaa päiväänsä. Jos tuo työpäivä tahtivuorolaisella pidentyy, aamulla tieto tästä töihin tullessa, niin onko tuo pidennys  päivittäistä ylityötä vai työvuorojärjestelmään kirjattavaa  etukäteen suunniteltua työaikaa, josta ei siis tule ylityökorvauksia? . Mitään varallaölokorvauksia emme saa. 

aihealueelle Muu aihe vuosi sitten
Kysynpä vaan
Kysytty vuosi sitten
Kysynpä vaan

Työvuoroluetteloon suunnitellaan säännöllinen työaika. Siihen ei voi suunnitella lisä- eikä ylitöitä. Tähti voisi siis tarkoittaa, että työntekijä on antanut suostumuksen työvuoron pidentämiseen eli ylitöihin ko. päivänä.

Työnantaja ei yksipuolisesti muuttaa työntekijän vahvistetun työvuoroluettelon mukaista työvuoroa sitä pidentämällä tai lyhentämällä sen jälkeen, kun työntekijä on saapunut työvuoroon. Työntekijän ei tarvitse suostua muutokseen. Kun työntekijä työvuoro pitenee suunnitellusta, niin pidennyksestä muodostuu yleensä ylityötä. Ylityön teettämiseen tarvitaan aina työntekijän suostumus. Ylityöhön ei ole pakko suostua. Ylityöstä pitää tietenkin maksaa kvtessin mukainen korvaus tai antaa vastaava vapaa-aika.

 

KT Kuntatyönantajan on antanut kunnille ohjeita yleiskirjeessä 3/14

https://www.kt.fi/yleiskirjeet/2014/3/tyovuoroluettelon-muuttaminen

ja Kuntatyönantajat-lehdessä

https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2014/2/sailyta-tyonjohto-oikeutesi-tyovuorosuunnittelussa

 Ammattiliittojen ohjeistusta löytyy googlaamalla työvuoroluettelon muuttaminen esim.

 https://www.jhl.fi/wp-content/uploads/2018/05/ohjeita-tyntekijlle-tyvuoroluettelon-muutostilanteissa_jhl.pdf

 

Suosittelen yhteydenottoa luottamusmiehiin.

G vastailee
Vastattu vuosi sitten
G vastailee