Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairasloman palkka lyhytaika siainen, alle 13 pv työsuhteet

Hei,

Miten määräytyy määräaikaisisa  lyhytaikasissa sijaisuuksissa ,alle 13  pv työsuhde sairasloman palkka?

Esim. lyhytaikanen sijaisuus ajalla sovittu 8.4.2019-12.4 .2019.mutta joudunkin avoleikkaukseen tuolloin  11.4 .2019  ja

ja  tulee ainakin 3 vko sairasloma.Onko niin, kun työsuhde alle 60pv/2kk ei makseta sairasajan palkkaa näin lyhyissä sijaisuuksissa/ keikoissa?

 

T.Jaana Kirjalainen

 

aihealueelle Muu aihe 11 kuukautta sitten
Jaana Kirjalainen
Kysytty 11 kuukautta sitten
Jaana Kirjalainen

Kun palvelussuhde on kestänyt alle 60 kalenteripäivää voi saada sairausajan palkkaa enintään 14 kalenteripäivältä edellyttäen, että on aloittanut työnteon ennen sairastumista. Sairausajan palkka maksetaan enintään niin kauan mitä palvelussuhde kestää, vaikka työkyvyttömyys jatkuisi pitempään. Työsuhteen päättymisen jälkeen voi saada Kelan sairauspäivärahaa.

Jos työsuhde kestää 12.4. saakka ja sairausloma alkaa 11.4., niin 11.4 on palkallinen päivä edellyttäen, että sairausloman ilmoittamisesta ja todistamisesta on noudatettu kunnan ohjeita ja määräyksiä. 

 

NN
Vastattu 11 kuukautta sitten
NN

Korjaan: Esimerkin tapauksessa palkallisia päiviä on 11-12.4.

KORJAUS
Vastattu 11 kuukautta sitten
KORJAUS