Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

DIAGNOOSI F43.8 saanko sairauslomasta palkkaa ?

Hei,

Sairaslomatodistukseeni on kirjoitettu diagnoosikoodi F 43.8. Saanko kuitenkin palkan sairaslomasta ? Netissä oli paljon kirjoituksia, etteivät työnantajat ole maksaneet palkkaa sairaslomasta tällaisella koodilla.

aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Marjatta
Kysytty 2 vuotta sitten
Marjatta

En rupea googlailemaan diagnoosiasi, koska pääsääntöisesti sairausajan palkkaan on oikeus, kun on lääkärintodistuksen mukaan työkyvytön ja todistuksessa on diagnoosi. Jos olet aiheuttanut työkyvyttömyyden tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella, sairausajan palkkaa ei makseta.

Prof. Seppo Koskinen kirjoittaa artikkelissa Lääkärintodistus ja sairausajan palkan maksuvelvollisuus mm.

Työntekijän esittämää lääkärintodistusta pidetään pääsääntöisesti riittävänä selvityksenä hänen sairausajan palkkaan oikeuttavasta työkyvyttömyydestään. Jos työnantaja epäilee todistuksen luotettavuutta, hän voi vaatia työntekijältä lisäselvitystä taikka poikkeuksellisesti osoittaa työntekijän kustannuksellaan tietyn lääkärin lisätutkimuksiin (KKO 1993:150). Ilman tällaisia lisätoimenpiteitä työnantaja ei voi olla hyväksymättä työntekijän esittämää lääkärintodistusta (TT 1992-78, TT 1998-54). Työkyvyttömyyden syyllä ei ole merkitystä sairausajan palkkaoikeuden kannalta lukuun ottamatta työntekijän omaa tahallisuutta tai hänen törkeää huolimattomuuttaan. Sairauden perusteena voi olla esimerkiksi uupumus- ja jaksamattomuustila (exhaustio-diagnoosi, ks. esim. TT 1997-61, TT 1998-74 ja TT 2000-33).

http://www.ebm-guidelines.com/dtk/ltk/avaa?p_artikkeli=ttl00178&p_haku=hoitosuositus

Emma
Vastattu 2 vuotta sitten
Emma