Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomakertymä määräaiksessa työsuhteessa

Jos on ollut kaupungilla töissä useita vuosia määräiaikaisena ja työsuhde päättyy, mutta uusi määräaikainen työ alkaa taas kaupungilla alle kahden vuoden sisällä edellisen päättymisestä, niin onko edelleen niin että tuossa uudessa määräaikaisessa työsuhteessa lomapäivät alkavat kertyä taas vain 2 päivää/kk,. Tämä on kyllä aika kohtuutonta. Olisi oikeudenmukaisemapaa saada se 2,5 päivää/ kk.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Mervi
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Vuosilomalain ja työehtosopimusten mukaan loman pituuteen vaikuttaa se, kuinka kauna työsuhde on kestänyt yhtäjaksoisesti. 

Kunnalla vuosilomaa kertyy työpäivinä (ma-pe) eikä arkipäivinä (ma-la) niin kuin yksityisillä. Vuosilomapäivien määrä/lomanmääräytymiskuukausi katsotaan kvtessin vuosilomaluvun 5 §:n taulukoista 1-3. 

Loman pituuteen vaikuttaa se, kuinka kauan työsuhde on kestänyt välittömästi ja yhtäjaksoisesti 31.3. mennessä ja kuinka monta työkokemuslisävuotta on kertynyt. 

Taulukot yhdistettynä  http://kuvanjako.fi/m509y.jpg

Kati
Vastattu