Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

henkilökohtanen lisä

Hei! Säilyykö henkilökohtainen lisä jos siirryn toiseen kaupunkiin vastaavaan tehtävään? Olen lastenhoitajan päiväkodissa.

aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
TK
Kysytty 2 vuotta sitten
TK

Henkilökohtainen lisä ei siirry mukanasi, kun vaihdat työnantajaa. Henkilökohtaisen lisän maksamisperusteet määritellään paikallisesti. Pykälä löytyy KVTES:n palkkausluvusta.

Eeva
Vastattu 2 vuotta sitten
Eeva

Hei, tähän kysymykseen lisäisin jatkoa. Säilyykö henkilökohtainen lisä, jos siirtyy saman kunnan sisällä eri yksikköön, mutta samaan tehtävään?

mkoo
Vastattu 7 kuukautta sitten
mkoo

Kvtes II luku 11 § 5 mom.

Henkilökohtaista lisää voidaan alentaa vain silloin, kun kysymyksessä on tehtävien olennaisesta muuttumisesta aiheutuva palkkausperusteiden uudelleen arviointi tai viranhaltijasta/työntekijästä itsestään johtuva työsuorituksen huomattava huonontuminen.

 

Tehyn palkkausopas

Jos tehtävät muuttuvat olennaisesti, muutokseen tarvitaan lähtökohtaisesti työntekijän suostumus, mahdollisesti jopa työsopimuksen päivittäminen. Työnantaja voi muuttaa olennaisesti työntekijän tehtäviä yksipuolisesti vain silloin, kun työnantajalla on irtisanomisperuste (taloudellinen tai tuotannollinen syy tai työntekijästä itsestään johtuva syy).

 

Välttämättä se, että työntekijä siirtyy tehtävästä toiseen, ei ole peruste alentaa henkilökohtaista lisää. Jos lisän maksamisen peruste on olemassa myös uudessa tehtävässä, lisän maksamista tulee jatkaa. Jos lisän maksamisen peruste poistuu uuden tehtävän myötä, esimerkiksi henkilökohtaista lisää on maksettu hyvästä ammatinhallinnasta liittyen tiettyyn tehtävään, jota työntekijä ei enää tee, voi työnantajalla olla peruste alentaa tai poistaa henkilökohtainen lisä.

 

Jos taas työntekijän työsuoritus huononee huomattavasti, on työntekijälle annettava tilaisuus parantaa työsuoritustaan ennen henkilökohtaisen lisän alentamista. Mahdollisista tukitoimenpiteistä (työnohjauksesta, lisäkoulutuksesta tms.) keskustellaan työntekijän kanssa esimerkiksi kehityskeskusteluissa.

copypaste
Vastattu 7 kuukautta sitten
copypaste