Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

palkattoman vapaan vaikutus vuosilomien kertymiseen

Olen vaihtanut työnantajaa ja aloittanut uudessa paikassa 1.4.2019 alkaen. Olen esimiehen kanssa sopinut, että voin hakea kesälle 2019 palkatonta vapaata. Suunnitelmani on hakea palkatonta 17.6.-25.7.2019. Olisinkin halunnut kysyä miten tämä tulee vaikuttamaan vuosilomieni kertymiseen  kesä- ja heinäkuulta? Ja vaikuttaako näin pitkä palkaton poissaolo kenties johonkin muuhunkin? Olen vakituisessa, kokopäiväisessä toimessa, kokemusvuosia on kertynyt yli 20 vuotta.

aihealueelle Lomat ja vapaat 6 kuukautta sitten
Marika
Kysytty 6 kuukautta sitten
Marika

Vapaasi ei vähennä vuosilomapäiviä (KVTES vuosilomaluku 3 § ja 4 § 9. kohta), eikä se taida vaikuttaa muihinkaan työsuhteen ehtoihin, paitsi jos sairastut vapaasi aikana, se ei muutu palkalliseksi sairauslomaksi.

Katri
Vastattu 6 kuukautta sitten
Katri

Minulta pidätettiin lähes 600 euroa poissaolopidätystä 9 palkattoman vapaan vuoksi. En ymmärrä tätä käytäntöä. Hulluksi asian tekee sen että palkattomat ovat vasta edessäpäin tulossa ja silloinkin olen pääsääntöisesti hälytysvalmiudessa. 

MarikaR
Vastattu 4 kuukautta sitten
MarikaR

Jokainen palkaton poissaolopäivä vähentää kuukausipalkkaa päiväpalkan verran.

Yhden kalenteripäivän palkka lasketaan jakamalla varsinainen kk-palkka ko. kuukauden kalenteripäivien määrällä. Esim. kun on poissa heinäkuussa 9 kalenteripäivää ja kk-palkka on 2500, niin palkka pienenee 9*2500/31= 725,81 euroa.

Kun työntekijälle on myönnetty palkaton vapaa, niin työntekijällä ei ole työntekovelvollisuutta eikä työnantajalla palkanmaksuvelvollisuutta.

pike
Vastattu 4 kuukautta sitten
pike