Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Säästövapaa

Hei, voiko kunta työntantajana kieltäytyä myöntämästä säästövapaita, jos on suunnitelma vapaiden pitämiselle? Sijaistamisongelmaa ei ole. Ainoastaan kyse linjauksesta ylemmältä tasolta.

aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
tk
Kysytty vuosi sitten
tk

Säästövapaista sovitaan työntekijän ja työnantajan edustajan kesken. Jos työnantaja ei suostu sopimaan, niin se on sitten siinä, mutta työntekijöitä pitää tässäkin asiassa kohdella tasapuolisesti. Kannattaa ehkä jutella luottamusmiehen tai työsuojeluvaltuutetun kanssa. 

Voit lukea KT Kuntatyönantajien ohjeita tästä linkistä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kohdasta Vuosiloman säästämisestä sopiminen.

Katri
Vastattu vuosi sitten
Katri

Anteeksi kysymyksen epäselkeys. Tarkoitin että jos anon vuosilomaa siirrettäväksi säästövapaaksi, niin voiko kieltäytyä tästä? Vaikka olisi perustelut ja suunnitelmat säästövapaan pitämiselle.

tk
Vastattu vuosi sitten
tk

Säästövapaan saaminen ei ole oikeus. Siitä pitää sopia työnantajan ja työntekijän kesken. Kumpikaan osapuoli ei ole velvollinen sopimaan säästövapaasta. Työnantaja voi siis kieltäytyä antamasta säästövapaasta ja vastaavasti työntekijä voi kieltäytyä ottamasta säästövapaata, vaikka työnantaja sitä tarjoaisi.

Määräykset säästövapaasta ovat kvtesin vuosilomaluvun 12 pykälässä. Lisätietoja saat luottamusmieheltä.

...
Vastattu vuosi sitten
...