Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairasloma palkkaus

Esimieheni ilmoitti,että minulla on oikeus vain kolmeen palkkalisiin sairaslomapäivään, vaikka lääkäri määräsi viikon sairaslomaan F-kirjaimella diagnoosin, kuitenkin sanallisesti kirjoitti ”akuutti”. Onko se näin?

aihealueelle Palkka vuosi sitten
Kunta työntekija
Kysytty vuosi sitten
Kunta työntekija

Suosittelisin ottamaan yhteyttä luottamusmieheen, jos olet liittynyt liittoon.

Pääsääntöisesti sairausloma on palkallinen diagnoosista riippumatta, silloin kun on lääkärintodistus työkyvyttömyydestä ja siinä diagnoosi.

Jos sinulla on lääkärintodistus, jonka perusteella olet työkyvytön tietyn ajan, niin se voi olla osan aikaa palkallinen vain silloin, jos oikeutesi palkallisiin sairauspäiviin päättyy kesken sairausajan.

Sairausloma on kokonaan palkaton, jos olet itse aiheuttanut työkyvyttömyyden tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella.

Lue vähän aikaisemmin täällä ollut  vastaavanlainen kysymys ja vastaus. 

https://kvtes.fi/index.php?option=com_communityanswers&view=question&id=1698:diagnoosi-f43-8-saanko-sairauslomasta-palkkaa&catid=24:palkka&Itemid=101

Outi
Vastattu vuosi sitten
Outi