Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Osittainen hoitovapaa ja pitkä sairausloma

Olen ollut kohta 2kk sairauslomalla ja saanut osittaisen hoitovapaani mukaista palkkaa työnantajaltani. Osittainen hoitovapaa on alkanut jo viime syksynä, mutta sovittu loppumaan 31.5. Sairauslomani jatkuessa vielä n. 3kk ajan hieman ennen kesäkuuta palkkani muuttuu siis 2/3 varsinaisesta palkastani. Lasketaanko tuo 2/3 kesäkuun alusta siis täydestä normaalista palkastani vai osa-aikuisuuden ajalta saamastani palkasta?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 5 vuotta sitten
Jonna Hänninen
Kysytty

Se lasketaan osa-aikatyön palkasta. Jos sinun sairauspäiväraha on suurempi kuin 2/3 palkka, niin työnantaja saa päivärrahasta vain palkan suuruisen osan ja sinulle maksetaan loput. Tämö löytyy Kvtessin 5 luvun 4 pykälästä.

Mä
Vastattu

Tämä ei itseasiassa mene näin kuin nimimerkki MÄ sanoo, koska määräaikaisuus sitoo sekä työnantajaa, että työntekijää. 1.6. alkaen sinulle pitää maksaa 2/3 normaalista palkastasi ja tätä edeltävästi se voidaan maksaa osittaisen hoitovapaan osa-aikaisesta palkasta, jos olet pystynyt olemaan hoitovapaalla ja hoitamaan lapsiasi 1/3 ajasta? Jos tämä ei ole toteutunut voi työnantajan kanssa neuvotella hoitovapaan katkaisemisesta sairausloman alusta alkaen tai ainakin siitä saakka, kun et ole saanut osittaista hoitorahaa Kelasta.

Äiti myös
Vastattu