Voimia työtaisteluun kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Virkavapaan jälkeen irtisanoutuminen ja lomat

Olen virkavapaalla toisen työn vastaanottamisen vuoksi. Jos irtisanoudun virkavapaan jälkeen, saanko pitää lomani lomapäivinä vai pitääkö ne vastaanottaa rahana? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
Puppe
Kysytty

Jos palaat virkavapaalta töihin ennen palvelussuhteen loppua ja jos palvelussuhteesi päättyy lomakautena, niin työnantaja voi määrätä sinut pitämään 31.3. päättyneeltä lomanmääräytymisvuodelta ansaittuja lomia ennen työsuhteen päättymistä. Työnantajan on ilmoitettava loman ajankohta kuukautta ennen loman alkua tai viimeistään 2 viikkoa ennen. Muuten loman pitämisestä pitää saada sovittua työnantajan kanssa ja työnantaja voi jättää loman antamatta. Pitämättä jäävistä lomapäivistä maksetaan sitten lomakorvaus. 

Kannattaisi ehkä toimittaa irtisanomisilmoitus työnantajalle niin hyvissä ajoin, että lomista ehditään sopia. 

Lomaa odottava
Vastattu

Hei, 

Virkavapaani päättyy marraskuussa ja minulla on vuodelta 2017 jäänyt lomapäiviä pitämättä. Myös vuodelta 2018 on joitain päiviä ns. pankissa. Onko siis niin, että minulla olisi oikeus saada lomat lomana? Vuoden 2019 lomat pitäisi kuitenkin neuvotella loma päiviksi. Vanhaa työpaikkaan en halua palata vaan jatkaa uudessa virasssni. 

Kysyjä
Vastattu

Virkavapaan aikanakin voi irtisanoutua. Kirjoita irtisanomisilmoitukseen, että irtisanot palvelussuhteesi päättymään xx.yy.2019. Saat palvelussuhteen päättyessä lomakorvauksen pitämättömiltä vuosiloma- ja säästövapaapäiviltä. Vaihtoehtoisesti työnantajasi voi ns. keskeyttää virkavapaasi ennen palvelussuhteen päättymistä lomapäivien ajaksi ja maksaa siltä ajalta vuosilomapalkkaa. (KVTES IV luku 7 § 5 mom. soveltamisohje)

Jos sinulle ei enää kerry uusia vuosilomapäiviä virkavapaasi aikana, niin käsittääkseni ainoa, minkä menetät päättämällä palvelussuhteesi ennen marraskuuta on se, että työkokemuslisäaika vanhassa työpaikassa lakkaa samalla kertymästä. Toisaalta jos sinulla on jo uusi virka, sillä ei liene merkitystä.

Jos päätät irtisanoutua vasta virkavapaan jälkeen, varmista, että et joudu menemään töihin, vaan saat lomailla irtisanomisajan.

Jos olet liittynyt liittoon, tarkista luottamusmieheltä tai liitosta.

tii
Vastattu