Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuorokauden lepoaika ja ns. välivuoro?

Paljonko vapaa-aikaa pitää jäädä kahdentyövuoron väliin? Entä onko ns. välivuoron tekeminen terveydenhuoltoaalalla yhä tapana? Siis olet esim. tänään työssä 12.15-21, seuraavana aamuna 7-15 ja sitä seuraavana päivänä aamuun 7-13, ja vielä saman vuorokauden kuluessa yöksi 22-715? Entä seuraava tapaus: t'änään työssä 12-21, seuraavana aamuna 7-13, ja vielä samana päivänä yöksi työhön kello 22-7.15 ?
aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
Millie
Kysytty 6 vuotta sitten
Millie
Oheisesta ohjeesta: Työaikalain 29 §:n mukaan työntekijöille on annettava vähintään 9 tunnin pituinen keskeytymätön lepoaika työvuoron alkamista seuraavan 24 tunnin aikana. Laske tunteja ja ota yhteyttä omaan luottamusmieheesi tai työsuojeluvaltuutettuun, jos et ole liittynyt liittoon.
muikku
Vastattu 6 vuotta sitten
muikku