Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

säästövapaat

Hei

 

Työntekijällämme on 4 vuoden ajalta lomia säästössä sairaslomien että säästövapaan vuoksi, nyt työnantaja yksipuolisesti ilmoitti että säästövapaat maksetaan rahana pois tänä vuonna. Kunnassa on käytössä lomapankki/säästövapaa järjestelmä.

 

Voiko näin tessin mukaan tehdä?

aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
veliju
Kysytty 7 kuukautta sitten
veliju

Säästövapaata koskevat KVTES:n määräykset on vuosilomaluvun 12 §:ssä.

KT Kuntatyönantajien nettisivulla https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma on säästövapaita koskevia ohjeita kunnille ja kuntayhtymille otsikolla Vuosiloman säästämisestä sopiminen. Sieltä voimme lukea mm. että säästövapaa maksetaan lomakorvauksen, kun henkilön työaika muuttuu olennaisesti tai henkilö joutuu lomautetuksi.

Lue ko. ohje ja vuosilomaluvun 12 § ja 11 §:n 3 momentti.

Työnantaja ei voi minun mielestä em. pykälän ja ohjeen mukaan yksipuolisesti määrätä säästövapaata pidettäväksi eikä säästövapaata voi maksaa lomakorvauksena muulloin kuin kuin edellä mainituissa tapauksissa ja tietysti työsuhteen päättyessä.

11 §:n 3 momentti määrää milloin sairausloman vuoksi siirtyneet vuosiloma ja säästövapaa annetaan lomana ja milloin niitä ei enää siirretä eteenpäin vaan maksetaan lomakorvaus.

Kannattaisi olla yhteydessä liiton luottamusmieheen, koska milloinkaan ei voi luottaa tuntemattomiin keskustelupalstalla kirjoitteleviin nimimerkkeihin.

Kirjoittelevä nimimerkki
Vastattu 7 kuukautta sitten
Kirjoittelevä nimimerkki