Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Opintovapaan hakeminen

Hei!

Olen hakemassa opintovapaata. Työnantajalle asia ok. Pitääkä hakemus hyväksyttää kunnassa, ennenkuin se on virallinen? Työnantajan allekirjoitus siis on jo.

Ja toinen kysymys säästövapaisiin liittyen. Todennäköisesti opintovapaan päätyttyä irtisanoudun nykyisestä työstäni ja vaihdan alaa. Korvataanko kertyneitä säästövapaita mitenkään? Enää niitä ei ole mahdollisuutta pitää ennen opintovapaan alkua. Ja kertyykö opintovapaalta vuosilomapäiviä, jos ja kun en enää jatka samassa työpaikassa?

Kiitos :)

aihealueelle Lomat ja vapaat 4 kuukautta sitten
Koiratyttö
Kysytty 4 kuukautta sitten
Koiratyttö

Kysy esimieheltäsi, onko työnantajan allekirjoittama paperi riittävä opintovapaahakemus, tarvitaanko siihen vielä jotain liitteitä ja mihin se toimitetaan, jos se on vielä sinulla.

Työsuhteen päättyessä maksetaan lomakorvaus myös pitämättä jääneiltä säästövapaapäiviltä. 

Opintovapaasta 30 kalenteripäivää lomanmääräytymisvuodessa on loman kertymisen kannalta työssäolon veroista aikaa ja vielä toisetkin 30 päivää, jos ei ole poissa koko lomanmääräytymisvuotta, vaan on töissä ainakin 22 työpäivää (KVTES IV luku 4 § 9. kohta).

IV
Vastattu 4 kuukautta sitten
IV