Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

18 tunnin työviikko, 3 pvä viikossa, 6 tuntia päivässä

Hei,

Teen 18 tunnin työviikkoja, kolmena päivänä viikossa ja 6 tuntia päivässä. Kuinka paljon minulle on kertynyt vuosilomaa 17.12.2018-16.6.2019 välisenä aikana? Työsuhteeni jatkuu 16.6 alkaen 6 kk eteenpäin.

Suunnittelin pitäväni kolme lomapäivää peräkkäin, jolloin 2 vapaapäivää mukaan lukien minulle kertyisi viikon vapaa. Onko tämä mahdollista? Työaikaseurantaani 18 tuntia on jaettu 3,6 tunnin päiville ( 3,6 x 5=18 tuntia). Kumpi määrittää lomapäivieni pituuden, todellinen työskentely 6hx3 pvä viikossa vai työaikaseuraantaan merkitty 3,6hx 5pvä. Eli onko yksi lomapäivä 3,6 tuntia vai 6 tuntia? 

Työsopimuksessani on työajaksi määrätty 18 tuntia viikossa ( 46% kk-palkasta). Käytännössä toteutuva 6 tuntia kolmena päivänä viikossa on suullisesti sovittu.

aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Aku
Kysytty vuosi sitten
Aku

KVTES vuosilomaluvun 6§ 3 mom. 

Mikäli säännölliseen työaikaan kuuluvia työpäiviä on keskimäärin vähemmän tai enemmän kuin 5 kalenteriviikossa, vuosiloma-aikaan sisällytetään työ- ja vapaapäiviä samassa suhteessa kuin niitä muutoinkin on ja vuosilomapäivät kuluvat vuosiloma-aikana seuraavasti:

1) Täydellä kalenteriviikolla on 5 vuosilomapäivää.  

2) Vajaalla kalenteriviikolla vuosilomapäiviä ovat vuosiloma-aikaan sisältyvät arkipäivät paitsi lauantai. Mikäli vuosiloma-aikaan sisältyvä lauantai tai sunnuntai tai molemmat olisivat olleet työpäiviä, ovat nekin vuosilomapäiviä. Vuosilomapäiviä voi kuitenkin vajaalla kalenteriviikolla olla enintään 4.

Siispä kun pidät viikon lomaa, kuluu 5 lomapäivää. Vuosiloman pituus määräytyy 5§ taulukon 3 mukaan.

http://kuvanjako.fi/m509y.jpg

Eve
Vastattu vuosi sitten
Eve