Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosiloma pätkissä

Olen yrittänyt etsiä tietoa voiko työnantaja ilman työntekijän suostumusta pätkiä kesälomaa, ja rajoittaa kuinka paljon saat lomaa pitää kesälomakautena, kyseessä kun ei ole kausityö? Työnantaja rajoittaa että kesälomakaudella saa pitää kesälomaa yhden 3 viikon pätkän ja yhden viikon pätkän, yhteensä 4 vko eli 20 päivää (ellei satu arkipyhä loman kohdalle). 

Mutta mitä käytännössä tarkoittaa tämä, jos lomaoikeutta on 38 pv: mikäli työnantaja määrää vuosiloman ajankohdan, osa vuosilomasta (20 vuosiloma päivää mutta kuitenkin vähintään 65 %) on sijoitettava lomakauteen. Tällaisen löysin netistä ja esimerkkitapaukseen oli laitettu, että jos lomaoikeus 38 pv, työnantajan on määrättävä vähintään 25 pv (65 %) lomakaudelle ja 5 pv talvilomaksi, jäljelle jäävän 8 pv työnantaja voi sijoittaa joko kesä- tai talvikaudelle. 

 

aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
S. J
Kysytty vuosi sitten
S. J

KVTES:n määräykset vuosiloman antamisesta IV luvun 7 §:ssä on minun mielestä selvät. 4 momentissa määrätään nimenomaan

Kesäloma ja talviloma annetaan yhdenjaksoisina, ellei työn käynnissä pitämiseksi ole välttämätöntä jakaa sitä osaa kesälomasta, joka ylittää 10 vuosilomapäivää, pidettäväksi lomakaudella yhdessä tai useammassa osassa.

Ja 2 momentissa

Vuosilomasta 20 vuosilomapäivää kuitenkin vähintään 65 % lomanmääräytymisvuodelta ansaitun loman kokonaismäärästä sijoitetaan lomavuoden lomakauteen (kesäloma).... Sekä soveltamisohjeessa Mikäli viranhaltijan/työntekijän vuosilomapäivien kokonaismäärä on vähemmän kuin 25, talvilomana annetaan 20 vuosilomapäivää ylittävä osa lomasta.

Luekoko pykälä! https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2018/luku-4-vuosiloma

Niille joilla on vuosilomaa 38 päivää pitää antaa siitä vähintään  65 % eli 5 viikkoa lomakaudella kesälomansa ellei työntekijän kanssa muuta sovita. 

Pyydä apua työsuojeluvaltuutetulta, jos esimiehesi tulkitsee pykälää toisin tai laita luottamusmies asialle, jos olet liittynyt liittoon

Telle
Vastattu vuosi sitten
Telle