Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työahjaukseen osallistuminen työvuoron jälkeen?

Olen yövuorossa terveydenhuoltoalalla kello 22-7.15. Työnantaja velvoittaa minua jäämään työvuoroni jälkeen odottamaan työpaikalleni, kello 12 alkavaa, ja kello 13 kestävää työnohjausta.Tällöin työvuoroni kokonaiskesto on 15 tuntia. Lisää raskautta vuoroon tekee se, että kyseessä on ns. keskeytymätön kolmivuorotyö. Työmatkoihin minun pitää varata tunti suuntaan eli 2 h yhteensä. Eli kotoa poissa olen työmatkalla, työvuorossa ja työnohjauksessa yhtäjaksoisesti noin 18 tuntia.
aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
Millie
Kysytty 6 vuotta sitten
Millie
Miten niin työnantaja velvoittaa sinut jäämään työpaikalle työvuoron jälkeen? Eihän se ole mahdollista ilman sinun suostumusta ja jos jäät se on palkallista. Mitä työvuoroluetteloon on merkattu? Varallaoloa työpaikalla? Se luetaan työajaksi, ja vaatii sinun suostumuksen. Vai oletko viranhaltija? Onko minun tiedoissa nyt suuri aukko? Älä vastaa minulle, vaan ota yhteyttä luottamusmieheen tai työsuojeluvaltuutettuun, jos et kuulu ammattiliittoon. Onko mahdotonta ottaa työnohjaajan kanssa puheeksi työnohjausajat, niin että ne sopisivat sinulle paremmin kuin nyt?
Harraste
Vastattu 6 vuotta sitten
Harraste

Vastaan nyt kuitenkin: Kyseessä periodityö. 144,45 / 3 viikkoa. Kokonaistyöaika on kyseisenä jaksona tuo 114,45, mutta tässä yhdessä vuorossa on vuoro tuo em. 22-13. Kyllä kuulun liittoon, ja myös työkaverit kuuluvat. Itse en kuulu terv.hoitoalan liittoon, mutta muut ovat JHL:ssä. TEHY:ssä ja Superissa. Myös heillä on ollut vastaavia vuoroja. Työnanataja perustelee vuoroa sillä ettei tuo kokonaistyöaika ylity 3 vk osalta. Luotsu myötäilee työnanatajaa.
Millie
Vastattu 6 vuotta sitten
Millie

Ainoa toivonne taitaa enää olla työsuojeluvaltuutettu. Kopioin tähän pätkän KT Kuntatyönantajien muistiosta. Löysin sen täältä edellisestä kysymyksestä. ”KVTES III luvun 12 §:n 2 momentin mukaan työvuoro merkitään säännönmukaisesti enintään 10 tunnin pituiseksi, jollei toiminnan kannalta välttämättömät lyhytaikaiset poikkeukset muuta aiheuta tai paikallisesti laitoskohtaisesti toisin sovita. Yötyövuoro psykiatrisissa sairaaloissa ja kehitysvammalaitoksissa voi kuitenkin olla aina 11 tuntia em. poikkeuksin. Työnantajan tulee ottaa työvuoron enimmäispituuksissa huomioon myös työsuoje-lulliset näkökohdat mm. riittävien taukojen pito. Em. syystä on perusteltua pyrkiä normaalipituisiin työvuoroihin. Käytännössä pitkät työvuorot soveltuvat vain har-voihin töihin.”
kopioija
Vastattu 6 vuotta sitten
kopioija

Alla olevan linkin kautta pitäsi päästä ed. mainittuun muistioon
sama
Vastattu 6 vuotta sitten
sama

Oletteko koskaan ohittaneet luottamusmiehenne ja kysyneet suoraan ammattiliitoistanne, mitä mieltä siellä ollaan tuollaisista ylipitkistä työvuoroista?
Harraste
Vastattu 6 vuotta sitten
Harraste