Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairauslomaa yli 60pv

Voiko joku vääntää rautalangasta miten täs tulee tehdä:

Mulla on ollu tämän vuoden puolella kohta 60 sairauslomapäivää täyteen, sloma tulee jatkumaan vielä muutaman päivän kun 60 on tullu täyteen. Mitä mun tulee tehdä? Tuleeko hankkia B lausunto? Työnantajalle on laitettu A sairauslomatodistus näistä aikasemmista. 

aihealueelle Terveys vuosi sitten
Tt
Kysytty vuosi sitten
Tt

Minun mielestä sinun ei tarvitse tehdä mitään. Palkanlaskija on selvillä sairauspäiviesi kulumisesta ja osaa alentaa palkkasi kahteen kolmasosaan. Jos palkka on sitten pienempi kuin Kelan sairauspäiväraha, niin saat erotuksen itsellesi. 

Jos tulee jotain kysyttävää palkasta, soita palkanlaskentaan.

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/virka-ja-tyovapaat

Seija
Vastattu vuosi sitten
Seija

Riittääkö vielä tuossa tilanteessa lääkärin A-lausunto?

Tt
Vastattu vuosi sitten
Tt

Jos sinulle on myönnetty sairausloma siihen päivään saakka, minkä lääkäri on A-todistukseen kirjoittanut, ja sairauslomasi ei enää jatku, niin todistuksen pitäisi kelvata työnantajalle. Jos se ei kelpaa, niin työnantaja kyllä kertoo sen. 

Kuten huomaat en osannut vastata. 

Jos haluat varman vastauksen, sinun pitää kysyä sitä työnantajan edustajalta. Esimiehesi tietää keneltä. 

seija
Vastattu vuosi sitten
seija