Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Hoitovapaan keskeyttäminen

Olen hakenut hoitovapaata koko kuluvalle vuodelle 2019. Kuitenkin päädyin hakemaan opiskelemaan ja aloitan syksyllä opinnot yliopistossa. Voiko hoitovapaata  keskeyttää opiskelun aloituksen vuoksi? Jos ei niin voiko hoitovapaalta siirtyä suoraan opintovapaalle vuoden alusta jolloin hoitovapaa loppuu? Olen ollut töissä kaupungilla 12 vuotta.

Löysin perhevapaataulukosta vain tiedon että perusteluista syistä voi  keskeyttää hoitovapaan esim. Avioero. Ja keskeytyksen jälkeen tulisi palata töihin.. 

aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Tiny
Kysytty vuosi sitten
Tiny

Hoitovapaan perään voi saada opintovapaata. Niiden välissä kannattanee pitää pois ansaitut vuosilomapäivät, jos niitä on.

Opintojen aloittaminen ei taida todellakaan olla lain tarkoittama perusteltu syy keskeyttää hoitovapaatasi. Sehän ei ollut arvaamatonta, etkä joudu sen takia palaamaan takaisin töihin. Perusteltua syytä selvitetään KT Kuntatyönantajien perhevapaataulukossa äitiysvapaan kohdalla.

Koska hoitovapaa ja opintovapaa ovat palkattomia virka-/työvapaita, eikä niiltä edes kerry juurikaan vuosilomapäiviä, niin työnantaja saattaisi suostua hoitovapaan keskeyttämiseen. Käy puhumassa ensin esimiehesi kanssa.

milli
Vastattu vuosi sitten
milli