Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Poissaolopidätys

Miten voi olla mahdollista että edessä olevista palkattomista lomapäivistä joudun maksamaan poissaolopidätystä palkastani 600€? Etenkin kun olen koko tuon ajan ns. Hälytysvalmiudessa.. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
MarikaR
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jokainen palkaton poissaolopäivä vähentää kuukausipalkkaa päiväpalkan verran. Yhden kalenteripäivän palkka lasketaan jakamalla varsinainen kk-palkka ko. kuukauden kalenteripäivien määrällä. Esim. kun on poissa heinäkuussa 9 kalenteripäivää ja kk-palkka on 2500, niin palkka pienenee 9*2500/31= 725,81 euroa.

Kun työntekijälle on myönnetty palkaton vapaa, niin työntekijällä ei ole työntekovelvollisuutta eikä työnantajalla palkanmaksuvelvollisuutta.

Jos olet sopinut kvtessin III luvun 5 §:n mukaisesta varallaolosta, niin siitä maksetaan korvaus. Jos olet vain luvannut kesken työvapaan mennä tarvittaessa tekemään jonkin työvuoron, niin se ei välttämättä täytä varallaolon vaatimuksia.

 

pike
Vastattu