Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikaisen sopimuksen irtisanominen ja sen noudattaminen

Hei, minulla on määräaikainen sopimus 3kk. Jos haluan irtisanoa itseni niin onko irtisanomisaika 14 päivää vai voinko vain lopettaa saman tien? Entä jos irtisanomisaikaa ei noudata? Voiko  siitä tulla jotain sanktiota vai seuraako siitä ns. pelkästään potkut? Entä mitä käy tälläisessa tilanteessa lomapäiville jotka on saanut?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 2 vuotta sitten
b7
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Sinulla ei ole irtisanomisaikaa jos siitä ei ole erikseen sovittu työsopimuksessa, vaan työsopimus päättyy sovittuna aikana. Jos ei ole sovittu irtisanomisaikaa, niin sovi esimiehen kanssa uusi  päättymisaika.

Jos purat sopimuksen, niin voit joutua korvaamaan kunnalle kuluja siitä, että tilalle tarvitaan joku muu. Kulut pitää kunnan eritellä. Ne ovat tietääkseni verovähennyskelpoisia. Kannattaa siis sopia uudesta aikaisemmasta sopimuksen päättymisajasta.

Lomakorvaus pitämättömistä lomapäivistä maksetaan joka tapauksessa.

Ke
Vastattu