Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palkanalennus

Työskentelin Helsingin kaupungin Tukipalveluiden laitoshuollossa siivoustyönjohtajana ja hoidin itsenäisesti aluettani.

Minulla oli palkassani % 3 epäpätevyysalennus, koska minulla ei ollut siivousteknikon tutkintoa. Minulla oli kuitenkin siivoustyönohjaan tutkinto.

Alennus oli palkassani 18 kk alkaen 1.12.2014. Vähennys poistui 14.6.2016, kun suoritin siivousteknikon tutkinnon. Kvtes:in mukaisesti tuo vähennys oli virheellinen.

Olemme siirtyneet HUS-tukipalveluihin koko kaupungin Laitoshuolto ja koska olemme nyt eri organisaatiota esimieheni ei suostu allekirjoittamaan puoltovaatimusta, jota kaupungin palkkatiimi edellyttää jotta käsittelisivät asiaani.

Mitä voin tehdä, täytyykö asiani viedä työtuomioistuimeen? Tai onko joku muu ratkaisu olemassa? 

aihealueelle Palkka vuosi sitten
Sirpa Tsokkinen
Kysytty vuosi sitten
Sirpa Tsokkinen

Jos olet liittynyt ammattiliittoon, ota yhteys pääluottamusmieheen. Jos olet YTK-yhdistyksen jäsen,  soita heidän lakipalveluun. Jos et ole kummankaan jäsen, esitä vaatimus kirjallisesti kirjeellä tai sähköpostilla kaupungille. Googlaamalla löydät varmaankin sopivan palkkavaatimusilmoituksen mallin

https://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/asiointi/lomakkeet

Suvi
Vastattu vuosi sitten
Suvi

https://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet/Sivut/kuinka-toimia-epapatevyysalennus.aspx

Tee niin kuinJytyn ohje neuvoo. Jos olet ammattiliiton jäsen ole yhteydessä entisen työpaikasi eli Helsingin pääluottamudmieheen tai lataa sivulta Jytyn oikaisuvaatimusmalli ja lähetä sen mukainen vaatimus Helsingin kaupungille.

Googlasin
Vastattu vuosi sitten
Googlasin