Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kaksi työtä

  • Hei! Minulla on tämmöinen tilanne, että olen töissä yhdellä seuralla sopimuksen mukaan joulukuuhun saakka. 

Sain toiselta seuralta työtarjouksen ja haluaisin tehdä kahta työtä samaan aikaan, mutta nykyinen pomoni ei halua, että tekisin muille töitä. Mutta onko tässä varsinaisesti mitään esteitä toisen työn tekemiseen, vai enkö saa allekirjoittaa työsopparia tähän uuteen paikkaan?

Koska työni kestää joulukuuhun, on siis kyseessä määräaikainen työsopimus, itse sopparissa ei erikseen lue, että en saa tehdä töitä muille.

Itse asiassa se joka allekirjoitti sopimukseni ei ole edes enää koko seurassa töissä. 

aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
Anna
Kysytty vuosi sitten
Anna

Jos tämä uusi on sellainen sivutoimi, että tekisit sitä nykyisen työajan ulkopuolisena aikana, niin sinun ei tarvitse ilmoittaa siitä nykyiselle työnantajalle. Mutta 1) jos käytät siihen työaikaa tai et sen takia pysty täyttämään työvelvoitteitasi tai jos olet sopinut nykyisen työnantajan kanssa, että et ota vastaan muita töitä, niin tarvitset nykyisen työnantajan luvan. 2) Työsopimuslain mukaan työntekijä ei saa tehdä toiselle sellaista työtä tai harjoittaa sellaista toimintaa, joka työn luonne ja työntekijän asema huomioon ottaen ilmeisesti vahingoittaa hänen työnantajaansa työsuhteissa noudatettavan hyvän tavan vastaisena kilpailutekona. Säännös koskee myös tällaisen toiminnan valmistelua.

https://www.erto.fi/tyosuhdeopas/tyosuhde/kilpaileva-toiminta-ja-salassapitovelvollisuus

Jos olet jonkin ammattiliiton jäsen, soita sinne ja kysy asiantuntijalta. 

Sade
Vastattu vuosi sitten
Sade