Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Neuvolakäynnit työaikana

Hei! Meillä on käytössä liukuva työaika, mutta työpaikalla on oltava klo 8-16 ma-pe. Olen raskaana ja neuvolakäynnit ja tutkimukset on pakko tehdä työaikana, koska niitä ei ole mahdollista toteuttaa työajan ulkopuolella. Työnantajani on kuitenkin sitä mieltä että neuvolakäyntejä ei voi tehdä työaikana, vaan ne menevät miinukseksi ja sitä myötä joudun pitämään palkattomia päiviä miinuksien verran, vaikk töissä olenkin. Onko tämä ihan oikein? Itse etsin tietoa työsopimuslaista ja raskausdirektiivin mukaan asian ei pitäisi olla näin.

aihealueelle Työaika vuosi sitten
Satu
Kysytty vuosi sitten
Satu

Työnantajasi on väärässä. Oikea vastaus kysymykseesi löytyy Kvtessin III luvun 4 §:n 2 momentin kohdasta 5 ja sitä koskeva ohje on KT Kuntatyönantajien sivulla ao. linkin kohdassa Lääkärin määräämät tutkimukset

https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/kvtes/tyoaika-tutkimukset-tarkastukset

Lue ja mene puhumaan esimiehesi kanssa. Jos ole liittynyt ammattiliittoon, ota yhteyttä liittyisi jäseniä edustajaan luottamusmiehen, niin hän hoitaa asian kuntoon. 

Erja
Vastattu vuosi sitten
Erja