Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Virkavapaalla työskentely

Hei,

Olen palkattomalla vapaalla vakituisesta toimestani Helsingin kaupungilla. Voinko tänä aikana työskennellä oman alani töissä määräaikaisissa työsuhteissa Helsingin kaupungilla, vai pitääkö minun irtisanoutua toimestani tai hakea viransiirtoa?

aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
zzz
Kysytty vuosi sitten
zzz

Kyllä. Virkavapaalla voi tehdä keikkaa omalle työnantajallekin, kun työnantaja tarjoaa keikkoja.

Työntekijälle ei ole mitään esteitä sivutöiden tekemiseen virkavapaalla omalle työnantajalle. Viranhaltijan pitää  viranhaltija lain ilmoittaa työnantajalleen sivutöistä, mutta koska kyseessä on keikka omalle työnantajalle, niin työnantaja on varmaankin tietoinen sivutöistäsi ilman erillistä ilmoitustakin.

Huomaa, että kvtessin määräysten mukaan sinulle maksetaan keikkatöistä päiväpalkkaa, koska sinulla on voimassa oleva palvelussuhde, joka on kestänyt yli 12 päivää. Määräys löytyy kvtessin palkkausluvusta. Kannattanee sopia etukäteen, mitä keikasta maksetaan, ettei tule yllätyksiä.

pike
Vastattu vuosi sitten
pike

Korjaanpa vastaukseni toiseen kappaleeseen lipsahtaneen yhdyssanavirheen. Siis viranhaltijan pitää viranhaltijalain mukaan ilmoittaa sivutöistä työnantajalle silloinkin vaikka niihin ei käytetä työaikaa. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030304#L4P18

pike
Vastattu vuosi sitten
pike