Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomarahojen maksaminen

Hei, miten lomarahat Helsingin kaupungilla pitäisi maksaa? Jos kesälomaa pitää 14 päivää kesäkuussa, siitä minulle maksettiin 12 päivältä lomarahat heinäkuussa. Syyskuussa pidän viellä 5 päivää, niin milloin ne lomarahat tulisi maksaa? 

aihealueelle Lomat ja vapaat 11 kuukautta sitten
Heidi
Kysytty 11 kuukautta sitten
Heidi

Lomaraha maksetaan kokonaisuudessaan elokuun palkanmaksun yhteydessä, ellei paikallisesti toisin sovita. Se lasketaan heinäkuun varsinaisesta palkasta. Sen suuruuteen vaikuttaa, kuinka monta lomanmääräytymiskuukautta kertyi maaliskuussa päättyneeltä lomanmääräytymisvuodelta ja työkokemus.

 

Vuosiloman ajalta maksettava palkka (lomapalkka) maksetaan tavanomaisena palkanmaksupäivänä. Kuukausipalkkaisen loma-ajan palkka on varsinainen palkka kaikilta loman kalenteripäiviltä lisättynä maksetuista ilta-, yö-, la-, ja su-lisistä lasketulla lisällä (kts. kvtes iv luku 13 §).

 

Soita palkanlaskentaan, niin saat tarkat vastaukset ja rahamäärät.

E
Vastattu 11 kuukautta sitten
E